Ana içeriğe atla

Kayıtlar

Eylül, 2010 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

EN LEZZETLİ SUFLE İÇİN,

A lın size adım adım sufle tarifi, Bir yumurtadan 1 kişilik çıkar ordan hesaplarsınız. Bu tarif heralde 10-12 kişi için uygundur. 500 gr tereyagı erit, 500 gr bitter çikolata ilave et Çırp ikisini... 150 gr un ekle Yarım paket vanilya ekle karıstır hepsini... Ayrı bi tencerede, 10 bütün yumurta, 10 yumurta sarısı, 250 gr şeker, üçünü kısık ateşte çırp diger karışıma ekle.. Folyo kalıplarını yağla, doldur içini malzemeyle.. Isıtılmış fırında 200 derecede 8-10 dk ısıt.. Folyo kek kalıpları ufak olsun öle sütlaç kabı gibi olmasın emi! Sonra yayılıo sufle.. Piştikten sonra ters Çeviriosun servis tabağına..Üstüne çok az pudra şekeri...Öle bembeyaz olmasın bayıyo sonra.. Yanında kaymaklı dondurma olabilir.. NOT : Uzun süre bekletince donar, taş gibi kek olur. Bekletmeyin.

SLOW FOOD - YAVAŞ YEMEK NEDİR?

1986 yılında Mc Donald's fast-food zinciri İtalya'da ilk şubesini açar. Mekan olarak da başkent Roma'nın en meşhur yerlerinden biri olan İspanyol merdivenlerine bakan bir dükkan seçer. Mc Donald's'tan burgerini kolasını kapan soluğu 17'nci yüzyıldan kalma tarihi basamaklarda alır. İtalyan gazeteci Carlo Petrini, fast food ve bu mimari şaheserin yarattığı zıtlığı içine sindiremez. Fast fooda inat, slow food , yani yavaş yemek akımını başlatır. Amaç fast foodun sunduğu üniforma tatlara karşı geleneksel lezzetleri korumak, yerel lezzetleri teşvik etmektir.