Ana içeriğe atla

SANAT KELİMESİNİN SİNSİ OYUNU!

İnsanda güzel duygular uyandıran bir kelime aslında. Zaten olumlu bir anlam içeren bu kelimeye güzel ön eki getirmenin pek bir manası yok bence. Güzel sanatlar nedir yani? güzel olmayan bir sanat var mı? ya da güzel olmayana sanat mı denir başka bir anlam mı yüklenmeli. Acaba bu konuda insanlık yeni bir kelime bulmada tembellik mi yaptı? Koskoca memlekette Güzel Sanatlar Fakültesi diye de bölüm var. Sanat akademisi de, Sanat fakültesi de ama nedir ağa bu güzel sanatlar? Onu da geçtim savaş sanatı nedir? savaşın nesi insanda pozitif duygular uyandırıyor yahu! O kadar insan ölsün, onlarca çocuk sersefil olsun, sen buna sanat de! has....r ordan! Yapılan bu zalimliği insanların beyninde yumuşatma, belki de kendi vicdanlarını rahatlatma adına sinsice düşünülmüş bir detay. Dövüş sanatı da farklı değil. Karşıdakinin ağzını burnunu kırınca sanatçı mı olur insan? Yoksa insan denir mi o varlığa? Sanat kelimesinin sinsi oyununa kanmamak gerekli. 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

RABBİM CLEVELAND DEDİ!

Eski Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'ın eşi Ahsen Hanım 2009 da eşinin ameliyatı için istihareye yatmış ve kendisine Cleveland işaret edildiğini söylemişti. Ben de Rabbimizin bu tarz hizmetleri var madem, yararlanalım diye düşündüm.

...

Çarşambayı sel aldı, Benim yarimi el aldı, Sokmuşum bu dünyaya, Dibinde bir yudum Rakı kaldı.

HAMBURGER ADI NEREDEN GELİYOR?

  Cengiz Han (1167-1227) zamanında Moğol askerler sefere giderken etleri atlarının eğerinin altına koyarmış. Bu etler de atın sırtıyla eğer arasında dövülüp neredeyse kıyma haline gelirmiş. Konaklama vakitlerinde bu eti, içine soğan doğrayarak yerlermiş. Kubilay Han (1215-1294) zamanında Moğollar Rusya’yı fethetmiş. Ruslar Moğollara ’Tartar’ (Tatar) diye hitap ettiğinden, modern zamanlarda çiğ biftek kıyması şeklinde servis edilen ’Steak Tartar’ da Rusların, Moğollar’da gördükleri bu yemeğe verdikleri isimmiş. 1600’lerde Avrupa’nın büyük limanlarından Hamburg’dan Rusya’ya ticaret amacıyla giden gemilerin denizcileri, ’Steak Tartar’ (Tatar Bifteği) isimli bu çiğ köfte yemeğini Almanya’ya getirmiş. 1800’lerde New York-Hamburg seferini yapan gemiler bu yemeği New York’a taşımışlar. Çiğ tatar bifteği bu tarihlerden itibaren New York limanındaki lokantalarda pişirilerek ’Hamburg Tarzı Biftek’ ya da ’Hamburger’ ismiyle satılmaya başlamış. Yani anlayacağınız yol üstünde Hindistan,